-

Povratak Eve Braun koncertom u Beogradu

Eva BraunDom omladine Beograda predstavlja koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina. Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni. Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan.

Koncert je zakazan za ponedeljak 14. februara 2022. godine.

Oslanjajući se na plemenitu tradiciju anglosaksonskog gitarskog pop zvuka, kako su je fomulisali The Beatles, The Kinks ili The Byrds, odnosno Idoli i posebno Vlada Divljan u ovdašnjim okvirima, momci iz Bečeja su preko niza ploča i hitova ostavili za sobom dubok trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer.

Četiri drugara, Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) su prve demo snimke uradili su 1985. godine. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme (“Kuća lutaka”, “Kao da znam”, “Sva tvoja ćutanja”, “Dan pobede”). U septembru iste godine, nakon odsluženja vojnog roka, pridružuje im se Ljuba Rajić. Naziv benda nastao je na predlog Gorana Vasovića i ostali članovi su ga jednoglasno prihvatili, kao veoma neobičan i istovremeno provokativan. Prvi koncert održali su krajem 1991. godine, u bečejskom “DB Klubu”.

Novi singl, koji je još u pripremi, “Ti si sve”, Eva Braun će objaviti krajem januara 2022.

Trenutna postava benda je: Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn, po ceni od 1200 RSD.

Najnovije vesti

Izdvajamo