-

Posle 12 godina dreDDup ponovo u Nišu

dreddup
dreDDup

Novosadski bend dreDDup posle 12 godina ponovo dolazi u Niš i to u petak, 14. oktobra u AKC Fuzz. Kao lokalna podrška nastupa bend Blue Mondays (Joy Division tribute bend).

dreDDup je massacre industrial bend iz Novog Sada. Aktivni su od 1997. i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk nazivaju mešavinom industrial rok i demonik elektronik big beat muzike. dreDDup iza sebe ima 10 studijskih albuma koji su izdavani kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (USA, Japan, Francuska, Engleska, Poljska…). Tokom godina radili su na projektima vezanim za film i pozorište a njihovi solo nastupi takođe imaju multimedijalnu strukturu.

Jedan su od retkih domaćih bendova koji iza sebe ima nekoliko Evropskih turneja i sarađivao je sa velikim imenima industrial rock scene. Delili su binu sa velikanima scene poput: The Prodigy, Laibach, Marilyn Manson, Skrillex, Toy Dolls, Deathstars, Soulfly, DAF… Bend je tokom godina nastupao na svim većim festivalima po zemlji i regionu: EXIT festival, Prodigy’s Warrior’s Dance Festival, Kunigunda (SLO), String (PL), Kaleidoskop (BIH), Samhain, STG festival (SLO), Refuse & Resist, ElectroDark Party LXXII (SW), HGF (CRO), Gothic Festival Sofia (BL), Gothic Festival Serbia, Fekete Zaj (HU)….Njihovi nastupi su okarakterisani kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra. Trenutno rade na svom novom albumu.

Blue Mondays je Joy Division tribute band sačinjen od iskusnih muzičara. Marko Marjanović – gitara, sint i prateći vokali, Miloš Minčić – bubnjevi, Jakov Živković – bas i Peđa Živanović – vokal.

Cena ulaznice na vratima je 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo