-

Portugalski blek metal bend Gaerea uskoro u Beogradu

GaereaPortugalski blekeri Gaerea premijerno u sklopu The Undying Mirage turneje dolaze u Srbiju u četvrtak, 8. juna, a mesto održavanja ove crnometalne svečanosti je Zappa Barka.

Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: “sa svrhom da omogući širenje unutrašnjeg osećaja besa među drugima. Osećaj koji je toliko vredan da ga nismo mogli kvantifikovati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osećaj. Nešto što može da se opiše samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti.”

Momci su dosad izdali istoimeni EP u 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: „Unsettling Whispers“ (2018.), „Limbo“ (2020.) i najaktuelniji „Mirage“ (2022.) Kažu da je zadnji nastao pod snažnim uticajem pandemije i kako smo imali priliku da shvatimo da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Posebno ističu narcisizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo videti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Groza ili Kanonenfieber ne smeju da propuste ovaj koncert.

Ulaznice mogu da se kupe putem Gigs Tix.

Najnovije vesti

Izdvajamo