-

Porto Morto ovog petka u KC Gradu

porto moro darko rundek tvornica kulture zagerb poropopZagrebački sastav Porto Morto nastupiće u beogradskom klubu KC Grad, u petak, 29. aprila, sa početkom u 22h.

Porto Morto je etablirano ime na regionalnoj muzičkoj sceni, i njihov muzički izražaj bi mogao da se definiše kao mešavina progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.
Porto Morto je jedno od najvećih iznenađenja u poslednje vreme što se tiče domaće muzičke scene. Album “Portofon” (2019) je jedan od najuspešnijih i najprihvaćenijih albuma, od strane publike. Singl “Hodaj”, u saradnji sa Darkom Rundekom, je imao tri nominacije za Porin. Prepoznatljivi su isto po svom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na bini. Novim albumom “PORTOPOP” su definisali novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

PORTOPOP je najavljen svežim singlovima “Čekam ih”, “Vrijeme za čilanje i fatamorgana”, koji su popraćeni odličnim spotovima snimljenim u sopstvenoj produkciji. Album je proglašen za jedan od najboljih regionalnih albuma u 2021. od strane mnogobrojnih portala i kritičara, a povodom promocije u martu napunili su zagrebačku Tvornicu kulture i napravili koncert za pamćenje. U istom tom mesecu osvojili su Porina za najbolji alternativni album 2021. godine .

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Karte su u pretprodaji u KC GRADU, svakog dana od 14h po ceni od 600rsd, dok će na dan koncerta karta koštati 800rsd.

Najnovije vesti

Izdvajamo