-

NaslovnaVestiNajave koncerataPorto Morto, Kene Beri i Spejs Noksi u Barutani

Porto Morto, Kene Beri i Spejs Noksi u Barutani

porto morto
Porto Morto

Zagrebački Porto Morto i beogradski Kene Beri i Spejs Noksi nastupiće u četvrtak, 26. avgusta od 20 časova u Barutani u organizaciji Doma omladine Beograda.

Porto Morto iz Zagreba su veliko novo ime regionalne alternativne scene. Ovaj progresiv pop bend kombinuje umetnički rok, elektroniku, latino i elemente tradicionalne balkanske muzike. Njihov istoimeni debitantski album sepojavio 2017, dok je drugo po redu izdanje „Portofon“ 2019, zabeležilo i prave hitove: “Kuća”, te saradnja s Darkom Rundekom u pesmi “Hodaj”, sve praćeni sjajnom video produkcijom, što je ubrzo postao zaštitni znak ovog benda.

Treći album je najavljen singlom “Čekam ih”, kao elegantan iskorak u komercijalniji zvuk. On donosi više telesnog uživanja i plesnog raspoloženja, nošenog moćnom duvačkom sekcijom ovog sedmočlanog benda, što je publika uvek znala da isprati.

Kene Beri smatra se zvezdom uličnog trepa i prvim srpskim soundcloud treperom. Bavi se muzikom već osam godina i za to vreme postao je jedno od velikih imena beogradskog andergraunda. Njegov najbolji prijatelj je Spejs Noksi, sa kojim pravi nezaboravne žurke gde god da nastupe zajedno, što je poslednji put bilo na Exitu 2021.
Poznati po kolaboracijima kao što su Surferi ili i, ova dva ulična muzička mangupa nose u sebi drskost nekih prethodnih generacija inteligentnih otpadnika naše scene, od Sunshine do Ramba Amadeusa.

Ulaznice za ovaj “Dabl bil za noćni čil” su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu se nabaviti na blagajni Ticket Vision u Domu omladine Beograda.

Najnovije vesti

Izdvajamo