-

Portland ispred Still Corners u Beogradu

Still Corners Ana Ćurčin Beograd Dom omladineStill Corners se nakon četiri godine vraća u Beograd i to u jednom od najlepših noćnih klubova na otvorenom, u dnu Kalemegdanske Tvrđave – klub Barutana.
Koncert će se održati 1. avgusta, gde će im se kao predgupa pridružiti engleski muzičar Portland.

Povodom proslave desetogodišnjice albuma ‘Strange Pleasures’, Still Corners,
synth-dream pop sastav, će održati letnju turneju širom Evrope. Na koncertima će izvesti mnoge stare hitove sa koje broje milionske preglede na YouTube, kao i nove pesme.           

Ovaj dvojac je nastao kada je Greg Hjuz, ‘emigrant’ iz Amerike upoznao Tesu Marej na železničkoj stanici u Londonu, nakon čega su počeli zajedno da stvaraju muziku kao Still Corners. 

Album ‘Strange Pleasures’ je stekao kultni status od izdavanja 2013. godine. Uvodna pesma, “The Trip”, osvojila je srca publike sa videom koji je povezao mnoge njihove fanove iz celog sveta. Mnoge njihove pesme, poput ‘Fireflies’, koju je Pitchfork media proglasio za najbolju novu numeru, kao i „Strange Pleasures“, „Beginning to Blue“ i „The Trip“ bile su primenjene u mnogim filmovima i serijama.

Still Corners – Strange Pleasures – 10th Anniversary Edition Full Album (2023 Remaster)

Kao predgrupa nastupa Portland, sastav u kom Jente Pironet predstavlja publici njegov novi solo projekat koji donosi note melanholičnog zadovoljstva, muzičkih zapisa snažnih emocija i važnih životnih trenutaka. Tamno i svetlo, akustične gitare i elektronika, radost i tuga – na sve ove načine Portland neprestano u svom radu flertuje sa kontrastima. U muzici koju izvode čuje se uticaj britanskog indie popa (Elbow) i američkog indie folka (Bon Iver), ali takođe njihove numere imaju prizvuk ,,sanjive atmosfere“ Fleetwood Mac-a i Beach House-a.

Portland je za kratko vreme privukao pažnju na belgijskim velikim muzičkim takmičenjima (Humo’s Rock Rally i De Nieuwe Lichting). Nastupao je na pozornicama festivala Rock Werchter (BE), Pukkelpop (BE), Eurosonic (NL) i The Great Escape (GB) sa svojim debi albumom „Your Colours Will Stain“ (2019).

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs po ceni od 2900 dinara. 

Najnovije vesti

Izdvajamo