-

Pomeren Metropolis Music Fest, novi datum u Barutani

Najavljivani festival u organizaciji izdavačke kuće Metropolis Music, koji proslavlja„naših 30 R’N’R godina“, pomeren je iz atrijuma Beogradskog sajma, i umesto krajem maja, biće održan 2. jula u prostorijama Barutane.

Na obnovljenom lajnapu našli su se bendovi, obeleživši sam početak ove renomirane beogradske kuće, koja je definisala put domaće alternativne scene od sredine 90-ih. Ovom prilikom, akcenat će biti na punk rocku, te će binom zavladati vremenom provereni Goblini (čiji je najbolji album, U magnovenju, nedavno doživeo remasterovano reizdanje na CD-u), Dža ili bu, i potentna kombinacija bendova Džukele i Nafta, koji će, zahvaljujući električnom prisustvu Lea i Baneta, proći kroz najbolje diskografske momente oba benda.

U izjavi lejbla, govori se o njihovom doprinosu domaćoj rock sceni:

„Od prvog dana rada naša misija je bila da muziku nove generacije predstavimo i približimo publici na pravi način. Takođe se, sa druge strane, trudimo da sačuvamo delić istorije alternativnog rok zvuka na ovim prostorima. Upravo zbog toga smo poslednjih godina posvećeni reizdavanju značajnih albuma iz našeg kataloga. […] Nedavno smo proslavili 29. rođendan, „ušli“ u tridesetu godinu postojanja i upravo  tim povodom 2. jula u Barutani organizujemo prvi Metropolis Music Fest.“

Karte se mogu nabaviti preko servisa tickets.rs, a specijalno dizajnirane karte su dostupne i u prodavnici ploča Metropolis u Makedonskoj 21.

Najnovije vesti

Izdvajamo