-

Poljski death metal velikani Vader u petak u Močvari

Vader Kreator Belgrade Metal Meeting 2018

Poljski death metal prvaci Vader, nakon tri odgode zbog pandemije, konačno stižu u Močvaru, a iz benda najavljuju da će to biti metal spektakl za pamćenje jer, između ostalog, u Zagrebu nisu nastupali već devet godina. U petak (29. 4.) uz njih u sklopu turneje De Profundis XXV Album Reedition dolaze i belgijski bend Reject The Sickness te Latvijci Mara.

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy
metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme
inspirirane pričama H.P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom. Članovi
benda su Piotr „Peter“ Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek "Spider" Pająk (ritam gitara), Tomasz „Hal“ Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 12 albuma, dok je najaktualniji Solitude in Madness iz 2020.

Reject The Sickness je peteročlani belgijski death/thrash metal bend osnovan 2010. Godine. Do sada su izdali tri albuma, a aktualni “While Our World Dissolves” će promovirati ovom prilikom u Močvari.

Mara je latvijski death/thrash/groove metal predvođen Marom Lisenskom, koju krasi brutalan vokal svojstven žanru. Osnovani su 2018., a dosad su izdali dva albuma.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 140 kn, a na dan će, ako ih ostane, koštati 160 kuna. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili preko njihovog webshopa. Ulaznice za prethodne datume koncerta Vadera u organizaciji Hangtime Agencyja i Subsonic Eventsa vrijede i za ovaj datum.

Najnovije vesti

Izdvajamo