-

NaslovnaVestiNajave koncerataPočinje prodaja ulaznica za koncert Kande kodže i Nebojše u Zaječaru

Počinje prodaja ulaznica za koncert Kande kodže i Nebojše u Zaječaru

Consecration Kanda Kodža i Nebojša KKN Provetravanje Devet Dev9t slike galerija fotografije BeogradKao što smo najavili, jedan od ključnih bendova alternativne rok scene regiona – Kanda, kodža i Nebojša nastupiće u Zaječaru u subotu, 21. avgusta, od 21.00 sat. Biće ovo njihov prvi samostalni koncert u gradu na Timoku posle skoro punih deset godina.

Koncert će biti sastavljen od sjajnih prepoznatljivih hitova benda, ali i novih singlova, a mesto održavanja koncerta je Omladinski centar. KKN oformljeni u osvit raspada SFRJ, sada već davne 1991. godine, proslaviće ovom prilikom svoj trideseti rođendan sa zaječarskom publikom.

Već rana pobeda na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska olimpijada kulture 1992. godine, bio je nagoveštaj velikog talenta, a nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji benda i kod najšire publike. Tokom prethodne tri decenije, Kanda, kodža i Nebojša su odsvirali blizu 1000 koncerata, objavili 9 studijskih albuma i opstali zahvaljujući pre svega svojoj iskrenosti i istrajnosti. Bend je zasluženo stekao status predvodnika roka naših prostora, a njihov opstanak na sceni i popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu veličinu.

Kanda Kodža i Nebojša danas važe za jedan od najusviranijih bendova u regionu. Njihov zvuk je bolji nego ikada, a energija na njihovim koncertima jača nego ranije.
I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu sviraju “koncert svog života” kojim poništavaju nametanje sveopšte bespomoćnosti. Njihova muzika je spoj melanholije i vedrine, bluza i psihodelije, kojim ovaj sastav pokušava da nas izdigne iznad konfuzno-apatične stvarnosti. Iskusno i nezaustavljivo KKN se uvlače pod kožu, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Sve ekstaze, svi sunovrati, sve radosti i boli koje su doživeli, nalaze se u njihovim pesmama.

“Nismo se štedeli ni u jednoj noti, niti u jednoj reči”, poručuju KKN.
Kroz život su, kako kažu, uvek išli srcem.”Slušaj svoje srce na prvom mestu, ali nemoj da zapostavljaš razum ni slučajno. Znači, budi pametan i budi. Prati logiku srca, tako kaže i Džon Lok. Uvek smo pratili srce, bili verni nekim višim silama, radili iz ljubavi, bez nekih kalkulacija, pa tako i sad, a i ubuduće, nadam se. Mislim da je za nas to jedini način. Kad bi se to promenilo, sumnjam da bismo mogli da postojimo kao bend, a i kao ljudi”, poručuje Oliver Nektarijević, frontmen KKN.

Ulaznice za zaječarski koncert su u prodaji i mogu se kupiti u Omladinskom centru po promotivnoj ceni od 600 dinara, za 50 najbržih fanova. Nakon toga, redovna tj. pretprodajna cena će biti 700 dinara, a na dan koncerta 800, ukoliko se ulaznice ne rasprodaju ranije.

Najnovije vesti

Izdvajamo