-

NaslovnaVestiNajave koncerataPobednici Mini Gitarijada nastupaju u Zaječaru; Konkurs traje još nedelju dana

Pobednici Mini Gitarijada nastupaju u Zaječaru; Konkurs traje još nedelju dana

Ritam neredaKao što je već najavljeno, ovogodišnja Gitarijada u Zaječaru održaće se od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu, a Konkurs za učešće demo bendova je u toku. Bendovi koji prođu u okviru ovog konkursa nastupiće na Mini Gitarijadama koje će od 4. do 7. avgusta biti održane širom Srbije.

Mini Gitarijade biće održane u Zrenjaninu, 4. avgusta, Pančevu, 5. avgusta, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici, 6. avgusta i Čačku, 7. avgusta. Pobednici će imati priliku da nastupe na Gitarijadi, a demo bendovi iz zemalja regiona plasiraće se na 50. Gitarijadu učešćem (pobedom) na partnerskim festivalima u zemlji iz koje dolaze.

Pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu GITARIJADE. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć.

Na inicijativu predsednika Organizacionog odbora Gitarijade Željka Vasića i promotera Aleksandra Petrovića, gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prihvatio je predlog da i 50. jubilarna Gitarijada bude besplatna za sve posetioce.

Iako je zbog teške finansijske situacije u kojoj se grad nalazi prvobitno doneta odluka da se ulaznice naplaćuju, uz pomoć sponzora i podršku grada, obezbeđena su sredstva za održavanje festivala, tako da se ulaznice neće naplaćivati.

Svima onima koji su već kupili ulaznice za ovogodišnju Gitarijadu, Eventim će vratiti novac.

Program po danima:

ČETVRTAK, 11.8.2016.

19:00 Takmičarski deo-Prvo polufinale

21:00 Zlatni prsti

22:00 Teška industrija

23:00 Ritam nereda

00:00 Orthodox Celts

01:00 Van Gogh

FREE ROCK CINEMA uz Zaječarsko

Janis: Little Girl Blue

Dorfanks

PETAK , 12.8.2016.

19:00 Takmičarski deo-Drugo polufinale

21:00 Bjesovi

22:00 Eyesburn (prema navodima benda, Eyesburn prekida sa radom i svi koncerti su im otkazani)

23:00 Riblja čorba

FREE ROCK CINEMA uz Zaječarsko

Joy Division

SUBOTA, 13.8.2016.

19:00 Takmičarski deo-Finale

21:00 Love Hunters

22:00 Kerber

23:00 Proglašenje pobednika 50. Gitarijade

23:30 Uriah Heep

FREE ROCK CINEMA uz Zaječarsko

THE DOORS  WHEN YOU’RE STRANGE

NICK CAVE  20,000 Days on Earth