-

Ploho sviraju dodatni datum 17. novembra u Elektropioniru

Rasprodavši early bird ulaznice dve nedelje uoči koncerta 18. novembra, organizatori Connected Agency su uslišili molbe mnogobrojnih fanova, i najavili još jedan, dodatni datum 17. novembra, kada će nastupiti traženi sibirski post-punk/coldwave bend, Ploho.

Sa akcentom na lo-fi muzici, bend je ubrzo stekao popularnost na domaćem terenu u Rusiji a potom i u inostranstvu. 2020. godine Ploho je potpisao za kanadsku izdavačku kuću Artoffact Records a trenutno planiraju turneju po Južnoj i Severnoj Americi.

Ploho kombinuje osećaj hladnoće i usamljenosti sa modernim zvukom klasičnog post-punka. Njihove pesme govore o životu na postsovjetskim prostorima uz sve njegove odlike: blokovi zgrada, propaganda na TV-u i monotona svakodnevica. Bend nam otkriva i romantizuje svet običnih ljudi koji žive u stanu pored. Svekodnevni život predstavljen je na živopisan način sa melanholičnim senkama, pun nostalgije 90-ih i 2000-ih.

Da podsetimo, trio je upravo izdao novi album Когда душа спит (Kada duša spava) koji govori o osećanjima duše u opasnim situacijama i o njenim snovima. Po konceptu i muzici, ovo se ispostavio kao njihov najintenzivniji i najkompikovaniji album.

Na oba dana koncerta nastup će trajati sat i po sa malo različitim programom. Bend će izvoditi i numere sa novog albuma i svoje najveće hitove iz prethodnih 10 godina. Koncert će podržati ruski darkwave projekat Zagovor. Karte su u prodaji po početnoj ceni od oko 1200 din. (10€). Obe svirke će se održati u Elektropioniru, klubu i prodavnici vinila u centru Beograda, u Cetinjskoj 15

Najnovije vesti

Izdvajamo