-

Please The Trees i dno. nastupaju prije Mudhoney u zagrebačkoj Močvari


Poznate su predgrupe koje će nastupiti prije grunge legendi Mudhoney u zagrebačkoj Močvari 24. novembra.

Please The Tress je češki indie rock bend koji svira pod utjecajem Arcade Firea i Grizzly Beara. U 9 godina, koliko bend službeno postoji, snimili su 6 studijskih albuma, održali preko stotine koncerata u Europi i SAD-u, a trenutno promoviraju ovogodišnje studijsko izdanje „Infinite Dance“. Iako je u jednom trenutku bend imao 6 članova, posljednji album su snimali kao trojac, a na njemu su gostovali, između ostalih, John Grant, Thor Harris (ex Swans), Corey Gray (The Decemberists) i Brandon Eggleston (The Mountain Goats, Modest Mouse). Zanimljiva informacija je da bend u svakom gradu u kojem nastupa zasadi po jedno drvo što dokumentiraju na Facebooku i označe na mapi. Please The Trees smo već imali prilike gledati u Zagrebu, također u Močvari, 2015. godine gdje su zasvirali prije koncerta Two Gallantsa.

Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada Cherkezi Uniteda. Gitarist Daba i bubnjar Nino željeli su nastaviti svirati pa im se igrom slučaja pridružio basist Oleg. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u mnogim punk-rock, hardcore i sličnim bendovima. S obzirom na bogato iskustvo, bend je odlučio strpljivo graditi karijeru, lišen grozničave potrebe da što prije izađe u javnost i prezentira svoju glazbu, što su iskoristili za temeljit i dugotrajan rad na smišljanju i aranžiranju autorskih pjesama. Krajem 2016. godine u splitskom studiju Bozon snimili su demo-snimke koje su uvod u pravo studijsko snimanje. Nakon uspjeha na Karlovačko RockOffu i osvajanja nagrade za najbolju izvedbu, krenulo se s ozbiljnim snimanjem. Album je snimljen u studiju Sunday Studios u Sv. Nedjelji, snimali i producirali su ga Sven Pavlović i Mijo Gladović, a masteriran je u Amsterdamu kod legendarnog Zlaye. Od listopada 2018. dno. postaje član obitelji Geenger Records.

Ulaznice po cijeni od 120 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), na ulazu će biti 150 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova. Broj ulaznica ograničen je na 500.

Koncert dno., Please The Trees i Mudhoney zakazan je za 24. novembar, a kao što je poznato taj se dan u Laubi također održava Yammatovo 4 na kojem gostuje Johnny Marr, gitarist nekadašnjih The Smithsa. Kako je interes za oba koncerta jako velik, satnica će biti tako složena, i na vrijeme objavljena, da oni koji žele mogu stići i u Laubu i u Močvaru.

Najnovije vesti

Izdvajamo