-

NaslovnaVestiNajave koncerataPlanet of Zeus i Lord Drunkalot (ex Black Monastery) u zagrebačkom KSET-u

Planet of Zeus i Lord Drunkalot (ex Black Monastery) u zagrebačkom KSET-u

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Planet of Zeus
Vraćaju se miljenici grčkog heavy rocka Planet of Zeus koji će u zagrebačkom KSET-u nastupiti u nedjelju, 4. prosinca, uz podršku žestokog Lord Drunkalot (ex Black Monastery).

Planet of Zeus je heavy rock bend s južnjačkim prizvukom, a dolaze iz sunčane Grčke, točnije iz Atene. Djeluju od 2000. godine i od tada su odradili bezbroj koncerata, uključujući nekoliko europskih turneja, a Monster Magnet, Brant Bjork, Clutch, Karma to Burn, Eyehategod i Church of Misery samo su neki od velikana s kojima su ovi žestoki Grci podijelili pozornicu. Na svojoj „Loyal To The Pack“ turneji na kojoj predstavljaju istoimeni album prolaze cijelu Europu: 4. prosinca staju u KSET-u, dva dan kasnije u beogradskom Domu omladine, a 7. prosinca i u Factory Festu u Vranju. Svojim žestokim, iskrenim i dinamičnim nastupima osigurali su si jednu lojalnu i isto toliko žestoku publiku, koja nije ograničena grčkim granicama. Nakon 5 uzastopnih europskih turneja i više jakih festivala, Planet of Zeus su bili predgrupa Clutchu na njihovoj „Psychic Warfare“ europskoj turneji 2015. godine.

S nekoliko godina starim pjesmama i novim basistom iz Black Sabbath tributea “Out Of The Void“ kojeg su sva trojica članovi, ostvarila se ideja starinskog, slobodoumnog, mračnog i bluzerskog heavy metala koji se krije iza imena Lord Drunkalot (ex Blak Monastery). U ovoj postavi s bivšim bubnjarem odrađuju nekoliko svirki po Zagrebu i Rijeci uključujući i otvaranje za Jex Thoth, te u lipnju 2016. godine objavljuju album „E.W.I.L. A.T.O.M.“ koji je uz intervju izašao na hvaljenoj američkoj underground stranici Doomed & Stoned. Svi članovi benda također sviraju u „Plejs Records“ kolektivu bendova koje čine: “LiV, Mrtvi Petak, Distance Or Die, Evil Dicks (Body Count tribute)“, te “Out Of The Void“, a trenutno rade na pjesmama za novi album. Neke od njih, kao i stare hitove ćete moći čuti live.

Ulaz se otvara u 20h, a karte je moguće kupiti u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, ili na ulazu po 40 kuna. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).