-

NaslovnaVestiNajave koncerataPhantasmagoria i Asphalt Chant uskoro u Novom Sadu i Beogradu

Phantasmagoria i Asphalt Chant uskoro u Novom Sadu i Beogradu

PhantasmagoriaU subotu 18. maja, u beogradskom klubu Puls (ex- Underworld) će se održati veče posvećeno jednom od velikana alter rock scene, Ianu Curtisu, frontmenu legendarnih Joy Division, i to povodom 39. godišnjice njegove smrti. Joy Division su jedna od najvećih i najuticajnijih alter rock grupa svih vremena, a Ian Curtis je bio glavna okosnica grupe zahvaljujući svojim mračnim, poetskim tekstovima i originalnoj vokalnoj interpretaciji. Veče pre, 17. maja, u novosadskom kulturnom centru Petefi Šandor će takođe biti održano ovo veče, sa line-upom bogatijim za još jedno ime.

Uživo će nastupiti zagrebačke ex-Yu dark rock legende Phantasmagoria koji su baš na ovaj datum pre trideset godina održali svoj prvi nastup u prepunom, tada kultnom zagrebačkom klubu O.K. Đuro Đaković, gde su u to vreme nastupali svi alternativni bandovi poput: KUD Idijota, Majki, Satana Panonskog, Mizara i mnogih drugih. Phantasmagoria će izvesti poseban program zasnovan na pretežno starim pesmama zbog proslave 30 godina benda i svog prvog nastupa, kao i poneku noviju pesmu ali i neizbežnu Joy Division obradu. Kao specijalni gosti isto veče će nastupiti sve popularniji beogradski bend Asphalt Chant koji svoj zvuk temelje na dark i gothic sceni iz osamdesetih. 17. maja u Novom Sadu će ovim sastavima podršku pružiti i jedan lokalni bend, Sputnik.

Nakon koncerta sliedi dark party na kom će frontamen Phantasmagorie, inače poznati zagrebački DJ, Tomi Phantasma i frontmen grupe Asphalt Chant, DJ Alimpije puštati dark, post punk, new wave, gothic, electro, synthpop,….tj grupe popout:  Joy Division, Bauhaus, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Killing Joke, Christian Death, The Sisters Of Mercy i mnoge druge.

Vrata se otvaraju u 21:00h, a cena ulaznica u oba grada će iznositi 300 dinara i moći će da se kupe samo na ulazu kluba (BG), kao i preko Gigstixa ili u CD šopu Mungos (NS).