fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Pestilence i gosti u Novom Sadu

Pestilence i gosti u Novom Sadu

Old school death metal sastav Pestilence nastupiće u novosadskom SKC-u drugog decembra, sa početkom od 20h. Bend koji je nastao u mestu Enschede na Holandsko-Nemačkoj granici 1986. godine, svoju karijeru počeo je kao thrash metal bend sa tri člana.

Pestilence je prošao razne burne promene u sastavu i u muzičkom pravcu, članovi su se menjali, razilazili i ponovo sastavljali dva puta. Iza sebe imaju osam full lenght izdanja i masu fanova širom sveta. Poslednju i trenutnu postavu benda čine: Patrick Mameli (gitara i vokal), Tilen Hudrap (Testament, Paradox) bas gitara, Santiago Dobles (Aghora, Cynic) lead gitara, i Septimiu Harsan bubnjevi.

Bend je najavio i novi album za mart 2018. U Novi Sad svraćaju dok su na oldschool evropskoj turneji, na kojoj će izvoditi samo prva četiri albuma iz 90-tih, Consuming Impulse, Malleus Maleficarum, Testimony of the Ancients i Spheres, koje tada nisu svirali na lajv nastupima, pa domaću publiku očekuje pravi death metal spektakl.

Gosti na bini biće brazilski death metal bend Rebaelliun kao i italijanski thrash sastav Violentor. Ulaznice su u prodaji od 1.novembra, i to po promo ceni od 1500 dinara (samo prvih 50 komada u Mungosu i Felix shopu), pretprodajna cena je 2000, a na dan koncerta će biti 2500 dinara. Pored Mungosa i Felix shopa, ulaznice možete naručiti i preko sajta Gigstix. Organizovan je i prevoz na koncert iz Beograda, za više informacija pratite zvanični događaj na Facebooku.