fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Pavel za Valentinovo u Vintageu

Pavel za Valentinovo u Vintageu

Koncert Pavela u BeograduPavel će nastupiti 14. veljače povodom Valentinova u Zagrebu na adresi Savska ulica 160 još poznata kao Vintage Industrial Bar.

Pavel je nastao 2007. godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja.

Muzičari koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike su doprinijeli konačnom zvuku te je donesena odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend pa je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom „Pavel“. Sadržavao je nekoliko singlova koji su imali zavidnu prođu kod publike i radijskih urednika, a naročito kad su u pitanju pjesme „Morska“ i duet „Ako si za, mogli bi jednom izaći“ na kojoj je sudjelovala Maja Posavec, pjevačica grupe „Detour“.

Godine 2012. izlazi drugi album grupe pod nazivom „Od prve zvijezde ravno“ koji je dobio gotovo jednoglasno izvrsne kritike svih važnijih tiskovina i internetskih portala te 5 nominacija za diskografsku nagradu „Porin“. Sljedeće godine Pavel počinje s radom na trećem albumu te je u prosincu iste godine kao najavni singl predstavljena pjesma „Čuvaj me“ na kojoj vokalne dužnosti preuzima Antonia Matković, nova članica benda. „Čuvaj me“ je osvojila nagradu i kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine.

Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba).

Karte se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska ulica 18) po cijeni od 55 HRK, dok će na ulazu, ukoliko ih ostane, cijena iznositi 70 HRK.