fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Pavel promoviraju novi album u zagrebačkoj Tvornici kulture

Pavel promoviraju novi album u zagrebačkoj Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Pavelov četvrti studijski album “Družba krivih odluka” doživjet će koncertnu promociju u Tvornici kulture 27. svibnja.

Album je već predstavljen s četiri hit singla “Poslije nas“, “Vrijeme života“, “Ljubav” i aktualni “Lažu devedesete” uz još šest klasičnih albumskih pjesama. Uz prepoznatljivi zvuk i autorski rukopis Aljoše Šerića te podijeljene vokalne dionice između Aljoše i Antonije Matkoviće Šerić, “Družba krivih odluka” uspješno zaokružuje još jedno životno poglavlje Pavela.

Naslov albuma preuzet je iz pjesme “Junaci Hatzove ulice”, generacijske pjesme o svima koji su činili i čine društvo koje je svoje dane i noći većinom provodilo u Aljošinom bivšem stanu u Hatzovoj ulici. Većina pjesama s novog albuma referira se upravo na osjećaj pripadnosti i sigurnosti koju pruža prijateljstvo i slatko-gorki osjećaj prolaznosti vremena s ljudima čije su karakteristike nekad bile one muzičara, studentice ili sanjara, a danas su postali očevi i majke. Selidbom iz stana zaključeno je jedno veliko poglavlje života koje je bilo inspiracija novim Pavelovim hitovima od kojih se oni već objavljeni naveliko vrte radijskim eterom.

Album je sniman u RSL studiju Novo Mesto i NLO studiju u Zagrebu tijekom 2015. i 2016. godine, a produkciju potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Aljoša Šerić.

Ovo je treće izdanje koje će Pavel koncertno promovirati na pozornici Tvornice, nakon “I mi smo došli na red” prije tri godine i koncertne promocije albuma “Od prve zvijezde ravno” u ožujku 2013. godine.

“Jako se veselimo koncertu u Tvornici, prošlo je tri godine od zadnjeg i red je da se vratimo, volimo taj prostor. Uvijek je inspirirajuće svirati na mjestu na kojem sviraju i tvoji glazbeni idoli”, izjavio je frontmen benda Aljoša Šerić.

Iz godine u godinu sa svakim novim albumom rasla je i publika Pavela na krilima niza hitova poput “Zbog tebe”, “Čuvaj me”, “Poslije nas”, “Vrijeme života”, “Autentično osrednji”, “Kalifornija”, a sasvim je sigurno da će se taj niz povećati izlaskom nadolazećeg albuma.

Koncert u Tvornici bit će i prvi veliki nastup na kojem se na pozornicu vraća Antonia Matković Šerić, a bend će nas kao i uvijek iznenaditi atraktivnim gostima.

Ulaznice možete kupiti po sljedećim cijenama:
pretprodaja: 70 kn / 20.03. – 26.05.
na dan koncerta: 90 kn
Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim i na Eventim.hr, u Dallas Recordsu (Paromlinska 49/1) i Dirty Old Shopu.