-

Naslovna Vesti Najave koncerata Parov Stelar i Jonathan potvrđeni za Špancirfest 2015

Parov Stelar i Jonathan potvrđeni za Špancirfest 2015

parov-stelar
Parov Stelar

Lista izvođača na ovogodišnjem Špancirfestu fino se popunjava. Sveže najavljeni muzičari koji će nastupiti na varaždinskom festivalu su austrijski Parov Stelar i riječki Jonathan.

jonathan
Jonathan

Parov Stelar, odnosno Marcus Füreder, kako je pravo ime ovog austrijskog producenta i muzičara, nakon prošlogodišnjeg zagrebačkog koncerta, vraća se na hrvatsko podneblje, kako bi rasplesao publiku svojom kombinacijom džeza, svinga, elektronike i breakbeata. Na premijernom nastupu u Varaždinu, društvo na sceni praviće mu brojna duvačka i ritam sekcija, kao i pevačica Cleo Panther.

Tog 23. avgusta, pre gosta iz Austrije, nastupiće riječki indie rock sastav Jonathan. I oni će prvi put nastupiti na Špancirfestu, pa će to biti odlična prilika za publiku u Varaždinu da uživo čuje pesme sa njihovog veoma hvaljenog debitantskog albuma “Bliss”, kao i sa maksi singla “Getting Closer Is Keeping Us Apart”.

Koncerti na ovogodišnjem Špancirfestu održaće se na glavnoj festivalskoj bini od 21.-23. te od 28.-30. avgusta. Za sada je poznato, da će S.A.R.S. i Bad Copy nastupati 28. avgusta, dok će dan kasnije scenom prodefilovati Edo Maajka, Dječaci i High5. Na zatvaranju, 30. avgusta koncerte će održati Dubioza Kolektiv i Gogol Bordello. Ostaje još da organizatori objave izvođače za prva dva dana.

U prodaji su early bird ulaznice za svih šest dana festivala po ceni od 159 kuna, ulaznice za drugi vikend festivala koštaju 129 kuna, dok dnevne ulaznice staju 59, 49, 99, odnosno 129 kuna.