-

Pank veče u AKC Fuzz uz Drink or Die i Hidrogen

Drink or Die
Drink or Die, FB arhiva benda

Bendovi Drink Or Die i Hidrogen dolaze u niški AKC Fuzz u subotu, 13. maja. Početak konceta zakazan je za 21 čas.

Drink Or Die je nastao u pobuni protiv sistema, korupcije, lošeg društva u zemlji i, naravno, ljubavi prema pank muzici, leta 2002. godine. Tadašnji sastav činili su: Malba (vokal) Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj).

„Sviramo punk-oi-hardcore muziku, te je s početka rad benda bio uglavnom orijentisan na obrade poznatih pesama (cover), sa ponekom autorskom, dok su se probe održavale u skladu sa mogućnostima benda da bi se vremenom pridružio još jedan vokal, Miroslav Sporin.“, navode iz benda.

Kroz Drink or Die je prošlo dosta gitarista dok se nije oformila konačna ekipa koju sada čine: Vladimir Malbaški i Miroslav Sporin (vokali), Dejan Janečka (bubanj), Marko Kecman (bas), Lazar Sporin (ritam gitara) i Petar Petković (solo gitara).

Bend iza sebe ima 20 godina rada i to kako samostalnih svirki, velikih koncerata tako i učešća na raznim festivalima. Snimljena su dva studijska albuma, „Govore mi“ i „Pohlepa“ jedan EP kao i nekoliko singlova, dok je u fazi pripreme i treći album.

Hidrogen postoji od 1993. i do sad su snimili 30 autorskih pesama. Poručuju da ne vole ni jedan režim i da je njihov bunt muzika.

Pretprodajna cena karte biće 400 dinara, dok će na ulazu koštati 600 dinara. Karte u pretprodaji moguće je kupiti u Pivnici Nemir.

Najnovije vesti

Izdvajamo