-

Pank fešta uz Kurve, S.U.S. i sv. Pseta u Elektropioniru

Još jedan šou po ukusu beogradskih pankera i svih ostalih ljubitelja razuzdanog ritma dogodiće se u Elektropioniru u petak, 23. novembra. Publiku će zabavljati zagrebačke Kurve, kao i domaći, beogradski bendovi SUS i sv. Pseta.

Kurve nam, kao što smo rekli, dolaze iz Zagreba i donose nam svoj d-beat/hardcore/punk zvuk već predstavljen ove godine ovdašnjoj publici. Ovoga puta iza sebe imaju novi EP „Na obali sreće“, a sa sobom donose i novoizdani LP, prvi fizički nosač zvuka, koji predstavlja njihovu dosadašnju diskografiju. Nastupaju u sklopu vikend-turneje u Srbiji pošto već dan kasnije nastupaju uz Shoplifters u novosadskoj Fabrici.

S.U.S. (Sistematsko uništavanje sistema) su, za neupućene, mornarski garage punk and roll trio koji čine Dr Happy (bas), Mr DNA (gitara) i Captain Terza (bubanj i vokali). Obučeni u mornarske majice i našminkani, već 16 godina predstavljaju pravu audio-vizuelnu atrakciju pojačanu (ponekad) zapaljenim instrumentima i đuskanjem do samog kraja. SUS će nam predstaviti svoj opus uključujući i dva svoja albuma, „Brend imaginarne revolucije“ i „Slepi putnik“.

Budući nosioci alternativne scene, sv. Pseta, su eksperimentalno-instrumentalni noise/punk bend sa veoma autentičnim zvukom zasnovanim na raznoraznim uticajima od nardcore-a preko garaže i surfa do hardcore buke. Bend, iako još uvek mlad, stihijski osvaja novu publiku i klubove po Beogradu. Od početka godine izbacili su split singl sa bendom Gazorpazor i sopstveno debi izdanje pod nazivom „Koliko samo tajni…“.

Karte za ovu feštu iznose samo 300 dinara i prodavaće se direktno na ulazu u Elektropionir pred početak koncerta.

Najnovije vesti

Izdvajamo