-

Pale Origins i ThroaTTwister prije Dream on Dreamer u Zagrebu

Foto: Marko Plečko
ThroaTTwister; foto: Marko Plečko

Australska modern metal/ambient atrakcija Dream on Dreamer nastupit će premijerno u srijedu, 2. studenog, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Momci stižu u Zagreb u sklopu velike europske turneje, a ovom prilikom će im se na Good Vibrationsu pridružiti Pale Origins, domaći momci kojima je ovo ujedno i prvi nastup i službena promocija EP-a prvijenca. Lineup upotpunjuju stari znanci ThroaTTwister koji nakon prošlogodišnjeg odličnog nastupa na programu dolaze opet dobarano prodrmati Vintage Industrial.

Pale Origins je nastao 2014. godine u zagušljivoj garaži koju kontinuirano kazne teškim melankoličnim riffovima i iziritiranim vokalnim dionicama koje provokativno predstavljaju klimaks emocija. Band je već prezentirao svoj prvi single pod imenom „Metamorph“ kao potvrdu da su trenutno u procesu dovršavanja svojeg prvog EP-a kojeg će službeno promovirati ovom prilikom na Good Vibrationsu. Članovi Pale Originsa su bili involvirani ili su involvirani u niz bendova koji su već nastupili u sklopu Good Vibrations programa u Vintageu poput Svoystva, Elephant Stalkera, Subscalea itd.

ThroaTTwister je metal bend iz Zagreba osnovan 2007. godine. Glazba koju ostavlja iza sebe mješavina je energičnih rifova, jumpdafuckup ritmova, monstruoznih vokala i zaraznih brejkova. Uz pregršt koncerata odsviranih diljem Hrvatske, bend svoje iskustvo također potvrđuje dosad izdanim albumom „Cold Images“ i EP-om „Humanity„. Postavu benda čine Nikola (bubnjevi), Domagoj (bas), Domagoj (gitara), Bruno (gitara) te Goran (vokali). ThroaTTwister i dalje visoko drži ljestvicu u nekonvencionalnoj metal sceni zbog karakterističnog stila glazbe i mješavine raznih metal stilova ukomponiranih u savršeno podmazani stroj koji zvučno gazi sve pred sobom. U odnosu na prošlogodišnji nastup u punom Vintageu, za ovu priliku momci najavljuju izvođenje i nekih novih stvari koje će se naći na idućem studijskom izdanju.

Upad je 30/40kn, a informacije o pretprodaji stižu uskoro.