-

Painkiller Party, Progon i Satan’s Acolytes u Novom Sadu

Painkiller Party
foto: Painkiller Party Facebook

U novosadskom Klubu Dvorište, 23. septembra nastupiće jedan strani i dva domaća, veoma raznorodna, sastava. Pravo iz Nemačke, dolazi trancecore duo Painkiller Party, dok će u vidu domaće podrške nastupati death metal bend Progon i speed pankeri Satan’s Acolytes.

Painkiller Party, kako tvrdi opis poslednjeg videa, „čine, činili su i uvek će činiti“ duo Jenny Josefine Schulz i Noel Sommerkampa – muzičari sa jako specifičnim stilom oblačenja, i velikom opsesijom brejkdaunovima. Naravno, budući da sviraju metalcore, začinjen elementima elektronike, ne iznenađuje ni šokantna lirika o „partijanju, pornografiji i plastičnim penisima“. Budući da je ovakva muzika kod nas krajnje nezastupljena, biće zanimljivo videti kako će se Nemci snaći pred novosadskom publikom.

Iako iza sada imaju tek jedan zvanično objavljeni demo singl, očigledno je da su Novosađani iz benda Progon sposobni da svoje grandiozne, i dosta originalne ideje sprovedu u delo na obećanom debi albumu, koji je trenutno u fazi pripreme. Death doom dosta bržeg tempa, zajedno sa blackerskim i nijansama gotenburške škole predstavlja nišu koja na domaćoj sceni takođe nije adekvatno popunjena, i lepo je videti da mladi sastav, nakon uspešnog nastupa na ovogodišnjem EXIT festivalu, punom parom radi na ispravljanju ovog propusta.

Na krilima pocrnjenog speeda, u kanonu bendova kao što su Vomitor, Power From Hell i Sadistik Execution, četvorka Satan’s Acolytes terorišu Novi Sad i okolinu još od 2017. godine. Na osnovu par EP-jeva, singlova i splitom sa grčkim manijacima Chaoshorde, publika može da očekuje klasičan bogohulni drajv, demonsko okidanje žica i duboki vokal koji u ubilačkom zanosu kudi sve moguće aspekte svetosti i dobrote.

Satnica će, sudeći po skromnoj najavi, biti poznata kasnije, a ulaznice će stajati 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo