fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Overkill i Sanctuary prvi put u Hrvatskoj

Overkill i Sanctuary prvi put u Hrvatskoj

Overkill

U sklopu “Kill Festa 2015” američki thrash metalci Overkill će 11. marta prvi puta nastupiti u Hrvatskoj. Koncert će se održati u Tvornici kulture u Zagrebu, a s Overkillom će nastupiti ponovo aktivni Sanctuary, kome će to takođe biti premijerni nastup pred hrvatskim fanovima.

Overkill su 1980. u Nju Džersiju osnovali Bobby ‘Blitz’ Ellsworth i basist D.D. Verni, koji su ujedno i jedini sve vreme u bendu. Njihova “The Beast Within“, snimljena 1981. godine, smatra se prvom thrash metal pesmom ikada napisanom. Overkill je u 34 godine postojanja objavio sedamnaest studijskih albuma, prvi 1985. pod imenom “Feel The Fire“, a aktuelni “White Devil Amory” ove godine za Nuclear Blast. Upravo je novi album, plus najveće pesme celokupne karijere, okosnica ove turneje.

Poseban gost turneje je progressive-power-thrash metal bend Sanctuary iz Sijetla, koji tom prilikom predstavlja odličan povratnički album “The Year The Sun Died“, objavljen u oktobru za Century Media Records. Sanctuary je osnovan 1985. godine i u sedmogodišnjoj karijeri je objavio dva uticajna albuma, “Refuge Denied” (1987.), produciranog od strane Dave Mustainea, te “Into The Mirror Black” (1989.). Nakon raspada, duo Warrel Dane i Jim Sheppard su s live gitaristom benda Jeffom Loomisom osnovali Nevermore, s kojim su sarađivali do 2011. Godinu ranije, odnosno 2010., originalni članovi Warrel Dane, Jim Sheppard, Lenny Rutledge i Dave Budbill ponovo su aktivirali Sanctuary.

Podrška ovim gigantima metal zvuka biće grčki thrash metalci Chronosphere, koji su osnovani 2009. godine pod imenom Hamo Sapiens, sadašnje nose od aprila 2012. Dva meseca kasnije objavili su debitantski album “Envirusment“, a njegov naslednik “Embracing Oblivion” izašao je dve godine kasnije, u maju aktuelne 2014.

Kao predgrupa nastupiće i death/thrash metalci Methedras iz Milana, bend koji je osnovan 1996. godine. Debi album pod nazivom “Recursive” objavio je 2004. godine, a deset godina kasnije, u avgustu 2014., objavio je četvrti album pod nazivom “System Subversion“.

Cena ulaznica je 120 kuna do 15. januara, potom će do dana koncerta iznositi 150 kuna, te 170 kuna na blagajni kluba na dan koncerta i mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima.