-

Ove nedelje samo pozitiva u Nišu: PozitivNI festival u parku Čair

Josipa Lisac Sava Centar BeogradPozitivNI festival je jedini street art festival ovog tipa u južnoj Srbiji, a ove godine se održava od 30. maja do 2. juna u parku Čair.

Program ovogodišnjeg festivala je veoma bogat, te će posetioci uživati u raznolikom interaktivnom sadržaju, sportu, muzici itd, a sve pod sloganom “Harmony and understanding“.

30. maj – Prvi dan festivala – KlasičNI (18:00-22:00h)

KlasičNI dan je u znaku muzičko-scenskog spektakla u sopstvenoj produkciji. Na svačenom otvaranju nastupiće oko 100 niških muzičara i umetnika, povodom obeležavanja 40 godina kultnog filma “Kosa“.

Prvog dana biće postavljena i izložba nagađivane ruske slikarke Sofije Ječine, a biće održana i pretpremijera igranog filma Stefana M. Mladenovića “Lui Lack, tu no tienes la culpa“.

Što se tiče muzičkog programa, prve večeri će svi moći da uživaju u koncertima studenata Fakulteta umetnosti i učenika Srednje muzičke škole iz Niša.

31. maj – Drugi dan festivala (18:00-23:00h)

Drugog dana će se u parku Čair buditi urbana kultura Niša, pa će u skladu s tim nastupati jugoslovenska diva Josipa Lisac, ali i bendovi Hotspot i Zashto Kafka?.

1. jun – Treći dan festivala – RadosNI i alternativNI

Program trećeg dana namenjen je deci i ljubiteljima alternativne umetnosti.

Njegov prvi deo, pod nazivom RadosNI, posvećen je klincima i klincezama, a trajaće od 10h do 15h. U okviru njega održaće se brojne radionice, dečji bioskop, nastupi animatora, horova itd.

Drugi deo trajaće od 18h do 22h i posvećen je modernoj umetnosti. Nastupaće bendovi Ničim izazvan i Lollobrigida, te Bojana Vunturišević i drugi.

Osim muzičkog programa, posetioci će moći da vide i uživaju u alternativnom plesu, džez baletu, kao i da nauče nešto više o stripovima, grafitima itd.

2. jun – Četvrti dan festivala – PrirodNI (10:00-20:00)

U znaku prirode i filtriranja duha i tela, u parku Čair biće dočekane desetine sportskih klubova iz Niša i Beograda.

Ovog porodičnog i poslednjeg dana festivala, svi će moći da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima, ali i da budu deo zabavnih radionica.

Festival PozitivNi je nastao pre pet godina i od tada do danas nastoji da podrži alternativnu kulturu, muziku, sport itd. i time probudi i širi pozitivnu energiju među Nišlijama i svim gostima svog grada.

Ulaz na festival je, kao i prethodnih godina, besplatan.

Najnovije vesti

Izdvajamo