-

NaslovnaVestiNajave koncerataOtvaranje nove sezone u Feedbacku

Otvaranje nove sezone u Feedbacku

Ovog vikenda sa radom kreće niški klub Feedback. Uoči otvaranja nove, trinaeste po redu sezone, imaćemo prilike da večeras čujemo disk džokeje Ali Güney i WC7, kod će sledeće večeri nastupiti bendovi Khara iz Makedonije i domaći There.

Ali Güney je poreklom iz Turske, ali živi i radi u Beogradu i nastupa kao deo party kolektiva Beyond House. Binu je delio sa mnogim internacionalnim izvođačima kao što su Acid Arab, Juju & Jordash, Rodion, The Analogue Cops itd.

WC7 je pasionirani istražitelj jugoslovenskog muzičkog nasleđa, world music i weird wave-a. U setovima kombinuje različite plesne žanrove. Nastupao je sa nekim od vodećih umetnika eksperimentalnijeg plesnog zvuka kao što su Aïsha Devi, Nightmares on Wax, Beau Wanzer, Andre Pahl.

Khara je instrumentalni post-punk bend iz Kumanova koji hrabro šeta po marginama ovog žanra, ne bojeći se da kroz muziku pokaže čitav spektar prijatnih i neprijatnih osećanja. Do sada su nastupali u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj i delili binu sa bendovima kao što su : Thievery Corporation (SAD), Tides From Nebula (PL), Rosetta (SAD), Kayo Dot (SAD), North (SAD), Disciplin A Kitschme (SRB). U Feedback dolaze u okviru balkanske turneje da promovišu novo izdanje-soundtrack za dokumentarni film „Exile 2.0„.

There. je petočlani instrumentalni bend iz Niša. Članovi benda su Pavle Dinić (klavijature), Marko Mitić (bas), Uroš Kostić (gitara), Janko Džambas (gitara), Luka Bašić (bubnjevi). Mnogi i raznovrsni uticaji ostavili su svoj trag i oblikovali zvuk benda. Od pionira prog-roka 70-ih, pa sve do modernijih zvukova post-roka, kao i iz celog perioda između, prikupljli su momente, scene i note.

Za ulazak u Feedback i večeras i u nedelju uveče biće potrebno izdvojiti po 300 dinara.