-

Otkazan Zagreb, nastavak turneje Whitesnake doveden u pitanje

Usled iznenadnih nepredviđenih okolnosti, Whitesnake su bili primorani da otkažu tri nastupa na aktuelnoj svetskoj turneji pod nazivom “Farewell Tour”, uključujući onaj zakazan za 2. jul u Zagrebu.

Na zvaničnoj stranici grupe, fanovima je saopšteno da su ih, uprkos tome što su sve vreme dobro pazili, nedavno ipak zadesili zdravstveni problemi pojedinih članova. Usled toga je došlo najpre do njihovog izostajanja sa nastupa, a zatim i potpunog otkazivanja koncerata. Dok se gitarista Reb Beach i bubnjar Tommy Aldridge oporavljaju – kako se navodi, nestrpljivi da se vrate pred publiku, frontmen David Coverdale suočio se sa tegobama:

Nažalost, sada sam i ja teško pogođen. Počeo sam da se osećam pomalo loše proteklih dana i upravo mi je dijagnostikovana infekcija sinusa i traheje. Doktor je preporučio da odležim pet dana, bez pevanja.

To znači da, nažalost, nećemo biti u mogućnosti da održimo predstojeće koncerte u Milanu, Beču, a odluka o Zagrebu biće tek doneta.

Coverdale se izvinio svim fanovima koji su planirali da ih vide i čuju u navedenim gradovima, istakavši kako namerava da se što pre oporavi radi preostalih koncerata. U međuvremenu,  vest je dopunjena definitivnom odlukom da se i zagrebački koncert otkaže, a Coverdale je izrazio posebno žaljenje što je pojačanje benda, Dino Jelusić, zbog toga onemogućen da svira u svom rodnom gradu.

Whitesnake bi u Beogradu trebalo da nastupi 6. jula na Tašmajdanu. Dalje informacije biće objavljene na vreme.

Najnovije vesti

Izdvajamo