-

NaslovnaVestiNajave koncerataOsvajači krajem januara u Novom Sadu

Osvajači krajem januara u Novom Sadu

OsvajačiČuvena kragujevačka rok grupa Osvajači će nakon dužeg vremena ponovo nastupati u Novom Sadu. Mesto održavanja je klub Trema, a datum je 24. januar.

Osvajači su nastali 1990 godine. Već 1991. snimaju svoj prvi album „Krv i led“ u studiju Laze Ristovskog, eminentnog klavijaturiste grupa „Smak“ i „Bijelo dugme“, koji je ujedno svirao na ovom albumu i producirao ga. On se smatra jednim od najuspešnijih debi rock albuma u ex-YU. Osvajači snimaju svoj drugi album, „Sam“, 1995. godine. Sa njega se izdvaja nekoliko pesama, a prednjači vanvremenska balada „S’ kim čekaš dan“. Nakon kraće pauze i personalnih promena, 1999. godine nastavljaju sa radom. 2004. godine odlaze u Ameriku gde nastavljaju autorski rad i koncertno nastupaju. Nakon duže diskografske pauze, u Americi snimaju album „Sad je na mene red“ 2013. godine. Sa njega se izdvajaju pesme „Pakleni put“ i „Sad je na mene red“.

Osvajači su jedan od koncertno najaktivnijih sastava u zemlji, a u okviru ove svirke će prvi put nastupati sa novim gitaristom, Emirom Hotom. Na repertoaru će biti njihovi brojni hitovi, kao i po koja numera grupe Smak.

Karte u pretprodaji po ceni od 800 dinara se mogu kupiti u samom klubu.

Najnovije vesti

Izdvajamo