-

Orthodox Celts po 30. put sviraju za St. Patrick‘s Day

Orthodox Celts Dom Omladine Beograd Fotografije Slike Galerija 2022

Tradicija se nastavlja: grupa Orthodox Celts će jubilarni trideseti put okupiti svoju vernu publiku da zajedno proslave Dan Svetog Patrika. Za ovu priliku „srpski Irci“ se vraćaju u omiljeni koncertni prostor, da 17. marta od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda održe veliki koncert, na kojem će izvesti svima drage, dobro poznate hitove, iz svoje duge i uspešne karijere.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn. Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 dinara. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 dinara.

Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su 1993, pre tačno 30 godina, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u srpskom rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

Frontmen benda, Aca Seltik, povodom predstojećeg koncerta poručuje publici: “Kada smo prvi put izašli na binu, da javno proslavimo Dan Svetog Patrika, 17. marta 1993, niko nije mogao ni da nasluti šta će se sve događati u godinama koje su pred nama. Danas, 30 godina kasnije, mnoge stvari su se promenile. I one oko nas, i one u nama. Pa i mi sami, na kraju krajeva. Ipak, jedno je ostalo isto: glad za živom svirkom i emocijama koje samo ovaj koncert ume da pruži. I još nešto se nije i nikada se neće promeniti: publika. Naši fanovi koji su, s pravom, od nas uvek zahtevali najviše, a kojima smo uvek želeli da damo i više od toga. Ne očekujte od nas ništa manje ni ove godine, ili bilo koje godine, na bilo kom koncertu. Vidimo se, tradicionalno, na koncertu 17. marta 2023. u Domu omladine Beograda. Srećan nam svima Saint Patrick‘s Day! P.S. Hoćete neko spektakularno iznenađenje? Dobićete ga! Ali, pssst… Da ne kvarimo trenutak…”

Prvi album, pod nazivom „Orthodox Celts“ objavili su 1994. godine. Nizali su se „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017).

Najnovije vesti

Izdvajamo