-

On Tour u petak na Festivalu nezavisnog američkog filma u Beogradu

On Tour
foto: Uglješa Dapčević

Poseban i važan segment ovogodišnjeg, 7. Festivala nezavisnog američkog filma IndieBelgrade, biće muzika, koja ima veze sa filmom ili sa amerikana muzičkim pravcem. Prvog dana programa, u petak 19. novembra u Domu omladine Beograda, koncert će održati grupa On Tour, koja donosi jedinstveni melanž alt-kantrija, folk roka i akustičnog zvuka.

Pre punih deset godina, On Tour je nastao spontano, kao rezultat popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna, a potom započeo svoje putovanje prašnjavim putevima i uskim kanjonima, s vremena na vreme pokušavajući da predahne u ozloglašenim gostionicama i salonima.

Ivana (Intruder, Ika), Vladimir (Ventolin, Glib) i Marko (The Mothership Orchestra), beogradski trio pod imenom On Tour, jedni su od vodećih predstavnika domaće amerikana scene. Njihovi tekstovi, koji govore o slomljenim srcima i nesvakidašnjim, a ipak tako poznatim sudbinama, čine ovaj bend prekaljenim folk-rok mudracem, a harmonizovani vokali, međuigra akustične gitare i mandoline, uz tri usne harmonike, na trenutke zazvuče kao big band sa punom duvačkom sekcijom.

Ulaznice za koncert su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 700 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo