-

Oligarkh premijerno u Novom Sadu i Beogradu

foto: Natalia Shavshina

U organizaciji Connected Agency, krajem januara i početkom februara nastupiće Oligarkh — etno-futuristički bend iz Sankt Peterburga koji dekonstruiše parti muziku i rusku kulturu, i koristi modernu elektroniku punu gruva, upečatljivu vizuelnu podlogu i elemente savremenih umetničkih praksi.

Muzika benda kombinuje žanrove od klasike, new age, nu-folk, ravea, housea i sve između, kreirajući kolaž zvuka, slika i reči. To je nadrealni spoj savremene urbane kulture, duboke folklorne tradicije i popularnih iskaza ruskog mentaliteta starih nekoliko decenija.

Sastavni deo nastupa benda je vizuelna podloga sa klipovima, pažljivo isečenim iz istorijskih filmova, dokumentaraca, bajki i starih snimaka sa televizije — svaka svirka predstavlja putovanje na pravoslavni rejv i kroz rusku kolektivnu svest. Od prizora impresivnih katedrala do zabačenih sela, od getoa u predgrađu do bogataških krajeva — uvek nastoje da prikažu povezanost i pokažu empatiju u razorenom društvu, naročito u današnjem vremenu.

Oligarkh su priznale članice benda Pussy Riot, mnogi liberalni ruski novinari, hvalili su ih na legendarnoj radio stanici KEXP, kao i mnogi drugi kritičari širom sveta.

Bend će u Srbiji imati 2 nastupa, u KC LABu u Novom Sadu, pa zatim u Kulturnom Centru Grad u Beogradu, a linkove za kupovinu karata za oba možete naći dole.

19.01.23 — Kulturni Centar LAB, Novi Sad ulaznice
01.02.23 — Kulturni centar GRAD, Beograd – ulaznice

 

Najnovije vesti

Izdvajamo