-

NaslovnaVestiNajave koncerataOkupljena Luna najavila dva koncerta

Okupljena Luna najavila dva koncerta

Povodom objavljivanja monografije „Ogledala Lune“, Mina, Firči, Bale i Tišma će održati još dva koncerta. Mikser House u Beogradu je mesto Luninog uskrsnuća u petak, 31. marta, a „povratak kući“ će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju.

Koncerti u trajanju do 60 minuta obe večeri počinju od oko 21:00. U 19:30 na oba mesta su predviđene promocije naše knjige. „Ogledala Lune“ će tih večeri moći da se kupi po sniženoj ceni.

Nakon svega 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je ’84. objavila album „Nestvarne stvari“ (Helidon) i nestala sa scene. Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda. Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

Ulaz na oba koncerta je besplatan, uz prethodnu rezervaciju (maksimalno četiri karte po osobi) na servisu Gigs Tix i preuzimanje na prodajnim mestima Gigs Tixa u Beogradu i Novom Sadu, te u Mikser Houseu i Firchie Think Tank studiju.

Organizatori ovog događaja su Društvo ljubitelja popularne kulture kao izdavač pomenute monografije, te Mikser House i Firchie Think Tank studio.