-

Obojeni program zakazao nastup u Bačkoj Palanci

Obojeni program

U subotu 7. oktobra u  Irish Pubu Old Cellar  u Bačkoj Palanci koncert će održati kultni novosadski sastav Obojeni program.

Obojeni program postoji gotovo četiri decenije, i od prvog dana nametnuli su se kao bend sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu “autentičnost” nije lako definisati. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Obojeni program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za “981” u MTV 120 minuta.

U dosadašnjoj karijeri objavili su osam studijskih albuma, od kojih je još uvek aktuelni “Kako to misliš: mi” objavljen 2012. godine.

Karte u pretprodaji koštaju 500 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 700 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo