-

Objavljena prva imena Revolution festivala u Rumuniji

Ovogodišnje izdanje Revolution Festivala biće održano od 31. maja do 2. juna u Temišvaru na istoj lokaciji kao i do sada – u Muzeju sela. Prethodno izdanje festivala okupilo je preko 20,000 posetilaca iz svih delova Evrope.

Ove godine očekuje se da broj posetilaca bude još veći a organizatori su se potrudili dovođenjem izvođača poput Dub FX koji će nastupiiti na glavnoj bini festivala sa svetski poznatim hitovima Love SomeoneFlow, So Are YouLove Me Or Not itd. Takođe od hedlajnera će biti i Gogol Bordello, Madonina omiljena gipsy punk senzacija. Zvuke Afrike će predstaviti izvanredni Kuenta i Tambu, a najbolje sa Novog Zelanda će doneti publici dobro poznati Graham Candy.

Festival ne bi bio potpun i bez d’n’b gde britanski producent Wilkinson na Revolution stiže sa planetarnim hitom Afterglow, dok će furioznu kombinaciju drum and bass i rock zvuka će predstaviti britanski The Quemists, upotpunjen francuskim duom Iphaze. Tu su takođe i zvezde u usponu Pythius i Zardonic.

Organizatori Revolution festivala pružaju izvandredni lineup i za ljubitelje žestoke muzike na Xtreme Stage-u gde se mogu čuti sastavi 1000 ModsArmageddon, Avven, Bombarder, Dishumanity, Dorededuh, Downstroy, Fast As We Go Far, Groteska, Hill, Nemesis, Satori Junk, Sputnik, Hellfreaks, The Moon And The Nightspirit, Transceatla, Trash Union, Umbra Wolfram i Words that Burn.

Cena trodnevne ulaznice za ovaj festival od danas iznosi 4500 dinara dok je paket sa festivalskom ulaznicom i kampom dostupan već od 4990 dinara, putem prodajne mreže GigsTix.