-

NaslovnaVestiNajave koncerataObjavljena prva imena Festivala srpskog podzemlja

Objavljena prva imena Festivala srpskog podzemlja

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

Peto izdanje Festivala srpskog podzemlja ove godine će biti održano 12. i 13. aprila u Novom Sadu, u Hali 6 Novosadskog sajma a među prvi najavljenim bendovima su se našli Tri kapljice, Brigand, Otvoreni prelom, Rriverroth.

Tri kapljice je novosadski ženski punk rock sastav koji je postao sinonim za odličan koncertni performans prepun energije, dinamike i direktnog stava. Ovo će biti njihov prvi nastup na FSP-u.

Brigand su predstavnici penčevačkog podzemlja, takođe prvi put nastupaju FSP-u. Publika će imati priliku da čuje njihov upečatljivi alternativni zvuk prožet mnoštvom uticaja od sludge-dooma do noise pa i metala.

Otvoreni prelom je senćanski anarho core-punk bend koji će prvi put zatresti temelje FSP-a i preneti svoje beskompromisne stavove.

Riverroth je trenutno najaktivniji podmladak novosadske thrash-black metal scene. Takođe prvi put nastupaju na FSP- u, a sa sobom donose svežu energiju i pozitivno ludilo najnovijih stanovnika domaćeg podzemlja.

Ulaznice za predstojeći festival biće u prodaji od 4. marta preko Gigstix i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500 dinara.