-

Finski NYOS u Beogradu

NYOSFinski instrumental/noise duo NYOS nastupiće u beogradskom klubu Elektropionir u utorak 17. aprila.

Ovaj duo je spojila ljubav prema noisy bendovima, kafi i live nastupima. 2014. godine nastalo je njihovo prvo zajedničko muzičko delo – album Vltava sačinjen od jedne dvadesetšestominutne trake, koji su objavili samostalno. Od zime 2014. počinju sa konstantnim nastupima, te iza sebe imaju više od sto pedeset nastupa u preko 20 zemalja.

NYOS će nastupiti u našoj zemlji u okviru promo turneje za najnoviji album Navigation koji je izašao septembra prošle godine.

Domaća podrška biće gitarista Vukašin Đelić alias WoO (Dol i Halftones). WoO je poznat po svom umeću na gitari, kao i negovanju improvizacije na sceni. Ovaj iskusni muzičar spaja zvuk gitare, perkusija, klavijatura i semplera u jedinstveni muzički doživljaj. Pod imenom WoO izdao je veći broj albuma za razne etikete, uključujući i sopstvenu, Herbarium records.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara biće dostupne uskoro u kafeu Zaokret, preko puta Elektropionira. Na dan nastupa ulaznice će se prodavati i na ulazu, po ceni od 600 dinara. Početak koncerta je zakazan za 20h.

Najnovije vesti

Izdvajamo