-

NS ALT dovodi četiri benda u Lazino Tele

Crockett
Crockett

Novosadska Alternativa (NS ALT) priprema koncert sa četiri sveža rok benda/performera u četiri različita žanra. Koncert će biti održan  u četvrtak, 24. avgusta u klubu Lazino Tele sa početkom u 21h.

Po prvi put u okviru njihove organizacije sviraće Bristol, grandž bend iz Zemuna i BiH, Crockett, mladi glam rokeri iz Novog Sada kao i Voden, one man projekat žanrovski u ambijentalnim i hard rok pasažima (NS). Pored njih će nastupiti i alt. rok bend Jolly Little Bunch (NS), bend koji se prvi put predstavio na prošlom koncertu „Gatanje“ u organizaciji NS ALT.

Voden je jednočlani muzički projekat inspirisan filmskom, ambijentalnom kao i muzikom različitih epoha i žanrova od antičke do elektronske muzike, prožete rok i metal gitarom. Krajnji produkt te kombinacije je najsigurnije opisati kao eksperimentalni.

Bend Crockett osnovan je početkom 2023. godine. Prvi singl izbačen je u mesecu maju pod nazivom „Wild Child“, a album se očekuje do kraja godine i nosiće naziv isto kao i prvi singl. Crockett je bend koji je nastao pod uticajem punk roka, hard roka i glam metala.

Bristol je bosansko-zemunski trio koji svira mešavinu stonera, popa i grandža. Bend karakterišu jednostavne kompozicije, štrokave gitare i pevljivi refreni.

Četvoročlani sastav Jolly Little Bunch osnovan je 2017. godine u Novom Sadu, iza sebe imaju EP izdanje „Clubmaster“ iz 2018. godine, video singlove „Rosie“, „Come with Me“, „Vagabond“ i istoimeni „Clubmaster“, a pesmom „Nothing Left“ najavljuju novi album. „Clubmaster“ našao se na listi 25 najboljih regionalnih albuma 2018. godine u Balkanrock selekciji.

NS ALT će do kraja godine održati još dva muzička festivala o kojima će više reči biti u narednim mesecima.

Ulaz na koncert je 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo