-

Novosadski Short Reports stižu u Anti Shop Elektropionir

 

Funk Shui EGO Short Report Banovina Niš slike fotografije galerija

Novosadski dvojac Short Reports promovisaće svoj debi album „Cats vs Dogs“ u beogradskom Anti Shop Elektropioniru. Početak koncerta najavljen je za 21.30, a ulaz je besplatan.

„Minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju ‘manje je više’. Ne koristimo mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka. Jedan bubanj i jedna gitara sa par pedala i pojačalom.“

„Naša muzika i tekstovi su takvi, kao što smo i mi u našoj vezi. Bolno iskreni, iako je to ponekad malo neprijatno. Direktne kratke poruke (izveštaji), bez ulepšavanja, poslate ka drugom ili samom sebi“, opisali su iz benda.

Bend Short Reports za 2022. planira veliki broj koncerata po regionu i Evropi, a ovom prvom beogradskom nastupu predhodi Hrvatska turneja koja obuhvata tri grada – Zagreb, Požegu i Đakovo.

Tokom februara, bend je imao promociju albuma u Novom Sadu u klubu OWL (Klub Advokatta Vojvodine) i nastupio je u Luksemburgu – ESCH 2022 na festivalu Remix kao predstavnik Evropske prestonice kulture – grada Novog Sada. U pripremi je i drugi album kao i još nekoliko video spotova.

Najnovije vesti

Izdvajamo