-

NaslovnaVestiNajave koncerataNovi Sad u Novu godinu ulazi uz muziku i Tesline svetlosne efekte

Novi Sad u Novu godinu ulazi uz muziku i Tesline svetlosne efekte

Podsetimo se, Novi Sad u 2022. godini poneće titulu Evropske prestonice kulture i to kao prvi grad iz zemlje kandidata za Evropsku Uniju koji je dobio ovo priznanje. Srpska Atina, kako ga zovu, tokom naredne godine predstaviće se sa više od 1500 kulturnih događaja i 4000 lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umetnika, u ukupno osam programskih lukova. Od toga, više od  1700 evropskih i svetskih umetnika iz  preko 45 zemalja pričaće priču Novog Sada kroz vizuru zajedničkih evropskih vrednosti, ali i izazova.

Godina titule Evropske prestonice kulture u Novom Sadu počinje programskim lukom „Doček”, uz svečano otvaranje zakazano za 13. januar 2022. godine, koje će obeležiti predstava „Zeniteum :: 2022”, reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih novosadskih bulevara, ispred zgrade Banovine.

Na otvaranju godine titule biće predstavljena i velika nesvakidašnja izložba „Vreme i vaseljena” autora dr Dušana Jovovića i prof. dr Aleksandra Petrovića u holu Studija M, kao i izložbe, koncerti i performansi na više od 40 lokacija u gradu. To isto veče, Novosađani i njihovi gosti slušaće koncerte svetskih muzičara kao što su jedan od najboljih klarinetista na svetu Andreas Ottensamer, kraljica fada Carminho, finski muzičar Jimi Tenor, francuski bend Nouvelle Vague, Chrystabell, Damir Urban, Josipa Lisac, Matija Dedić, Rudimental DJ, Bojana Vunturišević, Bilja Krstić i Bistrik Orkestar i brojni drugi.

U okviru svih programa, najavljeno je strogo poštovanje epidemioloških mere koje tada budu aktuelne.