-

Novi muzički festival u Sarajevu okuplja veliki broj regionalnih zvijezda

U Sarajevu je danas, na press konferenciji u Domu mladih, predstavljen jedan od najvećih muzičkih festivala, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu, koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. jula uz besplatan ulaz! Za tri dana trajanja na festivalu će nastupiti 27 izvođača iz cijelog regiona. Bajaga i Instruktori, Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Van Gogh, Hladno Pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Grupa Bolero, Regina samo su od nekih koji će nastupiti na ovom festivalu.

Adnan Mundžić, producent festivala, kazao je kako će se festival zvati Live stage.

„Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio sa elektronskom muzikom. Osim bendova i drugih nastupa, bit će i radionica i tribina. Sve festivalske aktivnosti su i potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a to je zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Nadam se da će događaj preživjeti prvu godinu, te da će postati tradicija. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebala da traju do tri ujutro“, rekao je Mundžić, koji je otkrio da se razvija i tzv.„cashless sistem“, odnosno sistem bez gotovine i sve bi se trebalo plaćati elektronski sa specijalnim karticama.

Kiki Lesendrić iz Pilota poručio je da smatra da je ovo fenomenalna ideja.

„Ovdje smo svi mi kao klinci počeli. Festival u centru Sarajeva u centru ljeta! Ma to je početak jedne dobre priče“, rekao je Kiki.

Dražen Žerić Žera je dodao da je lijepo da se Sarajevo vraća svojim korjenima: „Bitno je da se ova stvar događa na Skenderiji. Mladi će imati priliku da se pokažu. Odlična je ovo stvar za grad, ljeto je i nadamo se da će puno ljudi da dođe.“

 

Najnovije vesti

Izdvajamo