fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Novi album Stray Dogga "Look At the Moon"

Novi album Stray Dogga “Look At the Moon”

Izašao je novi album benda Stray DoggLook At The Moon“, objavili su i nova dva spota, a u narednim danima će i treći. Beogradska publika će moći uživo da ga čuje i kupi na svirci 22. decembra u KC Gradu

Album  je producirao Boris Mladenović iz Jarbola, i na njemu se, prvi put od kad bend postoji, nalazi i pesma na srpskom jeziku. “Look At The Moon” se pojavio tačno tri godine nakon prethodnog “Come Along Wind”. Ovu diskografsku pauzu između albuma grupa je prekinula objavljivanjem devet novih pesama. Cover je zapravo slika naše mlade slikarke Marije Šević, koju je naslikala baš za “Look At The Moon”. Album je, kao i svi prethodni, inspirisan temama ljubavi. Ali je zvuk drugačiji nego ranije, čemu je mnogo toga doprinelo.

“Pre svega, na albumu je gostovalo dosta različitih muzičara. A nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentisali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja radio i na aranžmanu pesama sa nama. Budući da smo i podržani od strane tog studija, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri meseca smo natenane radili na svakoj pesmi i ta sloboda je takođe doprinela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu „Studio O“, dok je master u SAD- u radio Karl Saff”, govori Dušan.

Album je moguće besplatno preuzeti i slušati prvih 15 dana od dana izdavanja na bandcampu.