-

Nova etapa Provetravanja na Dev9t: Kralj Čačka, Obojeni Program, Svemirko i Artan Lili

Svemirko Arsenal Fest Kragujevac Knežev Arsenal Arsenal Fest Long play fotografije slike galerijaProvetravanje na Dev9t” će od četvrtka do nedelje u Staru ciglanu (Slanački put 26) dovesti najatraktivnije i najaktuelnije domaće bendove, kao i regionalne zvezde.

15. jul: KRALJ ČAČKA (gosti: HORKESTAR)
16. jul: OBOJENI PROGRAM (gosti: SUPERNAUT)
17. jul: ARTAN LILI (gosti: SAVANA)
18. jul: SVEMIRKO

KRALJ ČAČKA se sveže vraća sa proputovanja regionom gde je, pored Nine Bajsić, bio glavni protagonista predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“. Svetla pozorišne scene zameniće koncertnim, 15. jula, u Staroj Ciglani, na radost brojnih poštovalaca. Njihovi gosti biće Horkestar, alternativni hor.

OBOJENI PROGRAM je upravo objavio novu ploču ,,2021=41”, kojom obeležava 41 godinu benda. Sa ovog vinilnog izdanja su odlučili da izdvoje pesmu ,,Kuda ovaj čovek ide“ kao putokaz za predstojeće nastupe koji ih očekuju, među kojima je i ovaj u okviru Provetravanja – 16. jula. Gosti Obojenog programa biće grupa Supernaut.

ARTAN LILI obećava da će pored starih dobrih hitova pred publikom ,,Provetravanja na Dev9t“ prvi put izvesti i neke nove pesme. Nisu gubili vreme za vreme pandemije, stvarali su. To ćemo i čuti na najbolji mogući način – na koncertu uživo 17. jula. Njihovi gosti biće grupa Savana.

SVEMIRKO je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomera ili čak uklanja granice. Od svojih početaka i u tek četiri protekle godine Svemirko postaje lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Sloveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje da isporučuje obećano i neočekivano.

Novi, treći Svemirkov studijski album „Skalamerija“ završni je deo „-ija“ trilogije. Drugačiji, veštiji, progresivniji i opaljeniji uporedo sa prethodnim albumima „Tunguzija“ i „Vanilija“, dostojan je završetak, ako ne i najisčekivaniji deo ove trilogije epskih proporcija. I ,,Tunguzija“ i ,,Vanilija“ i ,,Skalamerija“ sa Svemirkom stižu u Beograd 18. jula.

Ulaznice za koncerte dostupne su u Anti Shopu i na Tickets.rs po ceni od 1.200 dinara.

Važna napomena:
Ulaznica za koncert važi i kao dnevna ulaznica za festival Dev9t.
Dnevna ulaznica za Dev9t ne važi kao karta za koncert.

Najnovije vesti

Izdvajamo