-

NaslovnaVestiNajave koncerataNorthwest u februaru u Novom Sadu i Kragujevcu

Northwest u februaru u Novom Sadu i Kragujevcu

Northwest, eksperimentalni dream pop bend iz Engleske, u okviru svoje evropske turneje održaće koncerte 21. februara u Novom Sadu, u Kulturnom Centru LAB i 22. februara u Kragujevcu, u SKC-u.

Kao podrška nastupiće art-rock projekat Al Berkowitz. Na koncertima u Novom Sadu i Kragujevcu Ignacio će nastupiti solo i na akustičnoj gitari izvesti nekoliko Al Berkowitz numera.

Northwest su 2015. godine osnovali multi-instrumentalista, kompozitor i producent Ignacio Simón i vizuelna umetnica i kompozitorka Mariuca García-Lomas. Medijsku pažnju stekli su svojim prvim singlovima „Reflection“, „Wind“ i „Look At Me“, koje su snimili u svom kućnom studiju i samostalno objavili početkom 2016. godine. Trenutno važe za jedan od najperspektivnijih umetničkih projekata na nezavisnoj muzičkoj sceni. Njihov zvuk definisan je kao nostalgičan, nov, eksperimentalan, sinematičan, eteričan i upoređivan sa delima velikana kao što su Portishead, Cocteau Twins, Debussy i Rober Wyatt.

Nedavno objavljeni singlovi, kompozicije „Same Old Sky“ i „Sun“, uz odgovarajuće video
prezentacije, idealno najavljuju atmosferu i estetiku predstojećeg debi albuma ovog mističnog sastava iz Londona.

Al Berkowitz je art rock projekat pod vođstvom kompozitora i producenta Ignacia Simóna (Northwest). Sastav je osnovan 2006. godine i do sada su objavili dva studijska albuma, „Barely Nice“, 2009 i „A Long Hereafter / Nothing Beyond“, 2013.

Koncerti u Novom Sadu i Kragujevcu počinju u 21:00.