-

Northern Revival slavi 10 godina rada uz Dungaree i Jevadh u SKCNS Fabrici

Northern Revival
Northern Revival, foto Tanja Žarić

Novosadski stoner bend Northern Revival 3. juna proslaviće 10 godina rada i tom prilikom uz njih će, po prvi put u Novom Sadu, nastupiti bend Dungaree iz Budimpešte, te mlade nade novosadskog undergrounda Jevadh.

Northern Revival je bend iz Novog Sada, osnovan u septembru 2012. Ako se njihova muzika mora označiti određenim žanrom, najbliža je stoner heavy rock-u, iako je mnogo više od toga. U njoj se čuju i uticaji klasičnog rokenrola, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka do stonera. Muzički izražaj su brusili i polirali 10 godina kako bi došli do onoga što danas definiše zvuk i stil benda.

Sa koncertima su krenuli 2014. i do sada imali preko 170 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine. Svirali su na mnogim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Urban Muse Festival, Wind Rock Fest itd. Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grčka), 1000mods (Grčka) itd.

Do sada su objavili 4 izdanja:
2015. EP: „Mouth Full Of Dirt“ (Miner Records)
2016. Album: „Life Survival Tips“ (Nocturne Media)
2019. EP: „Electric Power Supply“ (1001 Stoned/Librarion Records)
2022. Album: „Modification“ (Geenger Records)

Jedan od kurioziteta koji prati Northern Revival kao ime i pojavu, jeste činjenica da su 2017. godine, u saradnji sa pivarom RazBeerbriga stvorili sopstveni pivski brend, Northern Revival pale ale. Pobednici su Joker Demo Festa 2014. godine u Zrenjaninu. Radio stanica Oradio je pesmu „Heavy Deliver Man“ svrstala u 50 najboljih singlova za 2016. Spot za pesmu „Old Sparky“ proglašen je hitom februara 2019. na RTS Bunt Top Listi.

Nakon radikalnih izmena u postavi benda, 2019. godine, dolaskom Slobodana Pejčića na mesto pevača okreću se nekim novim idejnim obrascima u kreiranju pesama i fokusiranijem studijskom radu, kao i promociji. Nakon dvogodišnjeg rada na novom izdanju 9. septembra 2022. objavili su album „Modification“. Naziv albuma simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Northern Revival su: Slobodan Pejčić (vokal), Aleksandar Rajić (gitara, vokal), Marko Vasiljev (bas) i Mladen Seničar (bubnjevi).

Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike, po ceni od 600 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo