-

Northern Revival nastupa sa novim bubnjarem i promoviše aktuelni album u Beogradu i Sarajevu

Northern Revival

Nakon najavljenih aprilskih koncerata u Nišu i Sarajevu, koji su sticajem nepredviđenih okolnosti otkazani, heavy stoner rock bend, Northern Revival iz Novog Sada, nastavlja svoje dinamično muzičko putešestvije. Za Sarajevo je zakazan novi datum, dok će niška publika propušteno nadoknaditi tek tokom leta ili jeseni.

U međuvremenu je ovaj muzički sastav dobio novog saputnika, te je sada, namesto Željka Krstanovića, za bubnjevima Mladen Seničar, inače član – osnivač originalne postave Northern Revivala još iz 2012. godine. Mladen je istovremeno i član funk/hip-hop benda MadB, a do nedavno je krasio i postavu stoner/hard rock grupe Monolith.

Northern Revival nastavlja sa promocijom aktuelnog albuma „Modification“ izdatim 9. septembra 2022. za Geenger records, a ujedno predstojećim nastupima obeležava desetogodišnjicu postojanja benda.

Prvi nastup koji predstoji osveženoj postavi Northern Revivala dogodiće se u petak, 12. maja, 2023. u Jugošpedu (BG) gde će deliti binu sa najrelevantnijim predstavnicima srpskog stoner i sladž metala (i fuzije srodnih žanrova), a to su NULA (НУЛА), Cardinal Point i Stvor. Koncert je zakazan za 22h, a ulaznice se na vratima kluba mogu nabaviti po ceni od 500 dinara.

Koncert u Sarajevu (BIH) najavljen je za 27. maj, u Domu mladih, gde će Northern Revival deliti binu sa sunarodnicima iz Užica, bendom BRAT – БРАТ, a lokalnu podršku pružiće Sarajlije pod zajedničkim imenom Monstrous Moonshine. Karte će koštati 10 KM, a događaj startuje u 20:30.

Najnovije vesti

Izdvajamo