-

„Nocturnal Waves“ koncert krajem avgusta u klubu Fest

Nocturnal Waves najava

Bendovi Edges (Los Anđeles), Warteraum (Beč) i Asphalt Chant (Beograd) nastupiće 27. avgusta na koncertu pod nazivom „Nocturnal Waves“ u zemunskom klubu Fest od 20 časova.

Edges je samostalni projekat umetnika iz Los Anđelesa koji se nedavno preselio u Evropu i izdao za gothic izdavačku kuću „Swiss Dark Nights“. Edges kombinuje elemente zvuka darkwave-a, shoegaze-a i dream pop-a. Debi album „Fragmentia“ odjekuje melanholijom bendova iz 80-ih kao što su The Cure i New Order, dok održava punk rock energiju svojih južnokalifornijskih korena (što je posbeno primetno na live nastupima).

Warteraum je Misha Nyman-Sramkova, producent, tekstopisac i vizuelni umetnik iz Beča. Jednočlani projekat koji istražuje tamne aspekte elektronske muzike, ostavljajući prostor za dalju interpretaciju slušaoca. Uživo je debitovala 2019 godine. Warteraum je izbacio tri EP izdanja, uporedo praveći talase sa izdanjem iz 2021 godine „New wave“. Dobrodošli u budućnost koja vam donosi „Mars delta“.

Asphalt Chant je dark-wave bend iz Beograda. Nastao je 2007. godine i aktivno se bavi izvođenjem autorskih pesama kroz samostalne koncerte i muzičke manifestacije u Srbiji i u insotranstvu. Bend je nastupao na mnogobrojim festivalima kao što su Exit, Festival srpskog podzemlja, Dev9t, Starwood.

Britanski novinar i autor knjiga na temu subkulture Mik Merser (Mick Mercer), u izdanju Music to Die for: The International Guide to Today’s Extreme Music Scene (2009), svrstao je Asphalt Chant među istaknute bendove koji čine predstavnike u žanrovima ambijentala, ‘cabaret noir’-a, ‘dethrock’-a, gotika, horor panka, ‘melodramatic song’-a, post-panka i ‘psychobilly’-a.

Najnovije vesti

Izdvajamo