-

Njemački progresivni metal bend The Ocean stiže u klub Močvara

The Ocean

Njemački progresivni metal bend The Ocean stiže u zagrebački klub Močvara 30. rujna.

Bend se vraća u Zagreb u sklopu velike europske turneje Into The Heat – Out Of The Shade. Berlinski The Ocean, još znani i kao The Ocean Collective, pripadaju redu najutjecajnijih i najuglednijih europskih progressive/sludge metal bendova. Grupa skupljena 2000. godine oko gitarista Robina Stapsa izuzetno je diskografski aktivna s više od desetak dužih i kraćih izdanja.

Od debija “Fluxion” kojeg su mediji opisivali kao kompleksan album koji vas u potpunosti preuzme, preko dvostrukog konceptualnog “Precambrian” ili “Pelagial” koji je uvršten među najbolje metal albume godine na brojnim ljestvicama, ova sjajna postava metodički gradi svoje glazbeno nasljedstvo. Najnovija serija izdanja “Phanerozoic I” i “Phanerozoic II” konceptualni su albumi kroz koje bend progovara o promjenama vremena i erama, a još jednom pokazuju eklektičnost, progresivnost i posvećenost detaljima.

The Ocean su nastupali s imenima poput Opeth, Mastodon, Cult Of Luna, The Dillinger Escape Plan ili Devin Townsend, hvaljeni su kao jedan od najmoćnijih live bendova novijeg heavy metala zbog čega su postali redoviti gosti brojnih festivala, a njihov Pelagic Records jedan je od vodećih svjetskih post-rock i post-metal labelova.

The Oceanu će se na koncertu pridružiti nizozemski LLNN koji će predstaviti novi album “Unmaker” kao i Playgrounded, hvaljeni grčki metal rock bend.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 100kn, a ta cijena će vrijediti do 30. lipnja. Dan nakon toga cijena će biti 120kn, a na dan koncerta 140kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online.

Najnovije vesti

Izdvajamo