-

Nišville obeležava Svetski dan džeza

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, šesti put za redom proslaviti Svetski dan džeza u nedelju, 30.aprila koncertima u Nišu i Bujanovcu.

Kao nastavak saradnje započete projektom „Džez – multikulturalni izraz“ 2012, Nišville jazz festival i Dom kulture Vuk Karadžić u Bujanovcu će upriličiti koncert za INTERNATIONAL JAZZ DAY u sali Doma kulture od 20h, gde će nastupiti sastavi “Irish Clovers” iz Niša i „Strangers from south“ iz Bujanovca.

Nosioci programa u Nišu biće Milan Petrović Quartet iz Beograda i DJ Master Flow iz Subotice, a predviđen je i tradicionalno jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

Ovom prilikom pozivamo ovdašnje muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u saradnji sa klubom Feedback u nedelju, 30.aprila od 21h. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

Najnovije vesti

Izdvajamo