-

NaslovnaVestiNajave koncerataNina Romić i bend nakon trogodišnje pauze u KSET-u

Nina Romić i bend nakon trogodišnje pauze u KSET-u

Nina Romić i bend u punoj se postavi vraćaju u petak, 24. studenog, kada će u KSET-u odraditi svoj prvi zagrebački koncert nakon gotovo tri godine.

Da joj je mjesto pod reflektorima Nina je bez greške pokazala kroz prva tri albuma („Daljine“ 2010., „Ptice“ 2012. i „Stablo“ 2014.) u kojima su njena osobna, gotovo intimna tematika te jednostavan pristup muziciranju postepeno rasli i razvijali se, šireći se od samozatajnog minimalizma do sve čvršćeg, dijelom i neukroćenog bendovskog izričaja. U tom razvoju Nina je ostala svoja, topla, jednostavna, izravna i beskompromisna, što je prepoznala i publika i kritika.

Dvogodišnja pauza na koju se odlučila i zbog majčinstva odvela ju je prema dubljem posezanju u svoj osobni, ali i uopće čovjekov unutarnji svijet – svijet pojmova i ideja, borbe dobra i zla, svjetla i tame, tuge i radosti, sužanjstva i slobode.

Gromoglasni povratak na scenu označila je nedavno objavljenim i odlično prihvaćenim singlom „Svjetla“. Na koncertu u KSET-u će osim nekih starih pjesama u novom ruhu predstaviti i dio glazbe s nadolazećeg studijskog albuma čija se objava očekuje na proljeće 2018.

Pozivamo stoga sve Ninine fanove, ali i nove znatiželjnike, šmekere-sladokusce, pratitelje scene i ljubitelje glazbe, da u petak 24. studenog 2017. posjete KSET i čuju što to novoga imaju za reći Nina Romić i njen bend koji čine Frederic Lanz, Karlo Cmrk i Petar Cvahte.