-

Nikola Vranjković ovog vikenda na letnjoj sceni Bitefa

 

Nikola Vranjković Kombank dvorana Beograd

Nikola Vranjković održaće koncert u nedelju, 20. septembra, u klubu BitefArtCafe Summer Stage, sa početkom u 21h.

Vranjković je više od jedne decenije bio ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma: „Crno Belo i Srebrno“, „Godina sirotinjske zabave“, „San koji srećan sanjaš sam“i „Ako imaš s kim i gde“. Njegov prvi samostalni album „Za ovde ili za poneti“ izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu „Bremeplov“ i dvostruki album „Veronautika“ (nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom – Let3) u novembru 2017.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album „Veronautika“ je po glasovima slušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine. Nikola Vranjković je, takođe, dobitnik nagrade Strune od svetla koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Uz Nikolu Vranjkovića, nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Nikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Ulaznice u prodaji putem servisa www.tickets.rs online ili na njihovim prodajnim mestima.

Najnovije vesti

Izdvajamo