Nightwish krajem novembra u Budimpešti

Finski symphonic metal giganti, Nightwish, u okviru svoje predstojeće evropske turneje uvrstili su i Budimpeštu, gde će 20. novembra nastupati u sportskoj areni Papp László.

Nightwish je nastao sada već daleke 1996. godine i utabao put ovom žanru metala koji su kasnije brojni bendovi sledili. Sa jedinstvenim operskim vokalom svoje prve pevačice, Tarje Turunen, i muzičkim genijem i vizionarom koji stoji iza cele priče i iza klavijatura, Tuomasom Holopainenom, ubrzo su stekli svetsku slavu, platinast tiraž svojih diskova i ispostavili se kao najpopularniji muzički produkt koji je Finska ikad imala. Uspeh se nastavio i kad je na mesto pevačice došla Anette Olzon, sa kojom su snimili dva albuma u periodu od 2007. do 2011., a bend poslednjih šest godina predvodi Floor Jansen koja je, po mišljenju brojnih fanova, idealna za tu poziciju. Sa njom je dosad snimljeno jedno izdanje koje je takođe naišlo na odličan prijem. Ove godine otpočeta je Decades turneja koja simbolizuje preko dve decenije karijere.

Podršku Nightwishu će pružiti njihovi zemljaci, Beast In Black, sastav formiran 2015. godine i sačinjen od nekadašnjih članova grupa Wisdom, Battle Beast itd.

Karte za ovaj spektakl su u prodaji i mogu se naručiti klikom ovde.